Geplaatst op woensdag 03 oktober 2018 @ 14:12 , 309 keer bekeken
Schnitzels in tomatensaus
Gekookte spaghetti
Druiven
voor de saus:
50 gr. ontbijtspek
2 el olie
1 ui
teentje knoflook
takje selderij en peterselie
1 blik tomaten op sap
1 blikje tomatenpuree
2 1/2 dl bouillon
basilicum
oregano
zout en peper.
4 varkensschnitzels a 75 gr.
zout en peper
paprikapoeder
1 ei
1 el melk of water
2 el geraspte kaas
4 el paneermeel
boter om te bakken
Het beste kunt u eerst de saus maken.
Het spek in kleine stukjes snijden en in de olie uitbakken.
De gesnipperde ui, het teentje knoflook en de takjes selderij en peterselie even meebakken.
De tomaten met vocht, het blikje tomatenpuree en de bouillon en kruiden toevoegen.
Het sausje met een deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. De takjes selderij en peterselie uit de saus halen.
De schnitzels met zout,peper en paprikapoeder bestrooien.
Het ei loskloppen met water of melk, de kaas met de paneermeel vermengen en de schnitzels eerst door ei en dan door paneermeel met de kaas wentelen.
Ze in een koekenpan in de boter aan beide kanten bruin en knapperig bakken, iedere kant 4 minuten.
De gekookte spaghetti in een schotel leggen, het midden vrijhouden, de schnitzels erin leggen en een deel van de saus erbij gieten.
De rest van de saus er apart bij geven.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: